Privatnost

Koje lične podatke prikupljamo od vas i na koji način?

Prilikom posete naše web stranice, možemo prikupiti i obraditi sledeće podatke o vama:

 • Podatke koje nam vi ostavite, kao što su kontakt informacije, lični podaci i vaša e-mail adresa, popunjavanjem obrazaca na našoj web stranici, što uključuje informacije koje ste nam pružili postavljanjem pitanja ili komentara, a putem obrasca za kontakt. Od vas bismo mogli zatražiti određene informacije u slučaju da učestvujete u nekom od takmičenja, nagradnom izvlačenju ili promociji koja je sponzorisana od strane naše kompanije, ili ako ste prijavili problem s našom web stranicom.
 • Ako ste nas kontaktirali, postoji mogućnost da ćemo voditi evidenciju o korespondenciji koju sa vama imamo.
 • Mogli bismo od vas da zatražimo da popunite anketu koja se koristi za potrebe istraživanja, iako nemate obavezu da na to pristanete.
 • Pojedinosti o vašim posetama našoj web stranici i izvore kojima pristupate.

U koju svrhu ćemo koristiti vaše lične podatke?

U načelu, sve prikupljene informacije se koriste u onu svrhu zbog koje su kod nas ostavljeni, ili u neku drugu svrhu navedenu na mestu prikupljanja ili u ovom Dokumentu o privatnosti. Na primer, ako pošaljete pitanje ili komentar putem kontakt obrasca, podaci koje ste nam ostavili ćemo iskoristiti kako bismo vam ponudili izvesne pogodnosti i privilegije. Te podatke bismo mogli da iskoristimo kako bismo odgovorili na vaše zahteve, poboljšali naš nivo usluge i unapredili sadržaj naše web stranice; kako bismo vam pružili savete i korisne informacije ili vas ažurirali i obavestili o novim proizvodima; kako bismo vas obavestili o novostima koje se tiču naše kompanije, poput otvaranja novih benzinskih stanica ili lansiranja novih proizvoda i usluga; kako bismo vas zamolili za mišljenje o našim proizvodima i uslugama, kao i u svrhu svojih internih potreba. Naša kompanija će iskoristiti ili otkriti vaše lične podatke isključivo u svrhu zbog koje su prikupljeni, ili u neku drugu svrhu koja je zakonom dozvoljena.

Naša kompanija će iskoristiti ili otkriti osetljive podatke o vama isključivo u svrhu zbog koje su prikupljeni, ili u neku drugu svrhu koja je zakonom dozvoljena.

Šta su kolačići (cookies)?

Naša kompanija može koristiti kolačiće kako bi učinila vaš boravak na našoj web stranici ugodnijim iskustvom, te se zato pred vama nalazi novi dokument o politici korišćenja kolačića. U njemu ćete naći objašnjenje šta su kolačići i kako se oni koriste na našoj web stranici.

Kolačići su mali fajlovi, sastavljeni  od niza slova i brojeva, koje web serveri pohranjuju na vaš računar. Oni omogućavaju vlasniku web stranice da vas razlikuje od ostalih posetilaca web stranice. Kolačići se ne mogu izvršiti kao kod,  niti se mogu koristi za distribuiranje virusa, a ne mogu se ni iskoristiti za pristup vašem hard disku. Mi ne možemo imati pristup informacijama na vašem hard disku čak iako se naši kolačići nalaze na njemu.

Podaci dobijeni putem kolačića na našoj web stranici mogu se koristiti u različite svrhe, uključujući sledeće:

 • Strogo neophodni kolačići: Ovi kolačići su neophodni kako biste mogli da se krećete po web stranici i pristupate njenim sadržajima.
 • Kolačići za pružanje boljih usluga: Ovi kolačići skupljaju informacije o načinu na koji posetioci korise web stranicu. Na primer, koje stranice posetilac najčešće posećuje i da li je prilikom posete tim stranicama primio poruke o greškama. Ovi kolačići se koriste za unapređenje rada web stranice u budućnosti. 
 • Funkcionalni kolačići: Ovi kolačići omogućavaju web stranici da zapamti vaše osnovne podatke, kao što su korisničko ime, jezik ili regija u kojoj se nalazite i pruži vam bolje korisničko iskustvo.
 • Ciljani i oglašivački kolačići: Ovi kolačići se koriste kako bi vam bili predstavljeni sadržaji koji odgovaraju vašim interesovanjima.
 • Mi ne dopuštamo trećim licima oglašavanje na našoj web stranici, ali ne možemo kontrolisati oglašivače kojima internet servis provajderi omogućavaju da vam plasiraju svoje ponude dok pretražujete sadržaje na internetu.

Koja su vaša prava?

Ako izaberete da ne ostavite nikakve lične podatke kada to od vas bude traženo, možda nećete biti u mogućnosti da učestvujete u određenim aktivnostima i koristite personalizovane mogućnosti i/ili aplikacije na ovoj web stranici, a možete takođe ograničiti usluge i posebne ponude koje možemo da vam pružimo. Na primer, ako ne pristanete da podelite svoju e-mail adresu, nećete biti u mogućnosti da primite bilo koji od naših biltena i nećete moći da se registrujete na ovoj web stranici, niti se prijavite za korišćenje naših aplikacija. Međutim, da biste jednostavno pregledali našu web stranicu i/ili naše aplikacije i saznali više o našem brendu i proizvodima, ne morate nam ostaviti nijedan lični podatak.

Da li mi dalje distribuiramo informacije koje smo dobili od vas?

Naša kompanija  nikada neće podeliti vaše lične podatke sa trećom stranom koja namerava da ih iskoristi u marketinške svrhe, osim ako vas o tome nismo prethodno obavestili.

Naša kompanija može podeliti vaše lične podatke sa svojim sestrinskim kompanijama ili kompanijama nad kojima naša kompanija ima kontrolu u vidu direktnog ili indirektnog vlasništva. Naša kompanija takođe može podeliti vaše lične podatke sa trećim licima, ali samo pod sledećim okolnostima.

 • Možemo koristiti treća lica, kao što su pružaoci usluga, posrednici ili izvođači kako bismo obezbedili podršku za interne poslove koji se tiču funkcionisanja ove web stranice i/li naših aplikacija i kako bismo obezbedili pomoć pri administriranju web stranice i/li naših aplikacija, ili različitih funkcija, programa i promocija koje su posredstvom njih dostupne.
 • Povremeno možemo pokrenuti zajednički ili ko-sponzorisani program ili promociju na ovoj web stranici i/li putem naših aplikacija u saradnji sa drugom kompanijom, organizacijom ili nekim drugim uglednim trećim licem i, u sklopu tog događaja, prikupljati i obrađivati lične podatke. Ako ne želite da vaši podaci budu prikupljeni i deljeni sa bilo kojom kompanijom koja nije naša, uvek možete odabrati da ne ostavite podatke i ne učestvujete u tim događajima u trenutku kada se lični podaci prikupljaju/traže.
 • Možemo podeliti prikupljene demografske podatke ili podatke iz anketa sa trećim licima, ali će te informacije biti date u anonimnom obliku i neće sadržati nikakve lične podatke . Prikupljene informacije koje delimo mogu uključivati ​​anonimne informacije koje su prikupljene na osnovu korišćenja kolačića i drugih sličnih tehnologija za praćenje
 • Možemo deliti informacije kada imamo razloga da verujemo da je njihovo otrkivanje neophodno za identifikovanje, stupanje u kontakt ili pokretanje pravnog postupka protiv nekoga ko je ugrozio vaša prava, ili ugrožava prava, imovinu i poslovanje naše kompanije, drugih korisnika ove stranice, ili bilo koga drugog ko bi mogao imati štetu od takvih aktivnosti.
 • Moramo pružiti informacije o korisniku kada verujemo da to zakon nalaže, ili u odgovoru na bilo koji zahtev od tela koja sprovode zakon, a koji je u vezi sa krivičnom istragom, kao i civilnih ili administrativnih tela koji je u vezi sa neokončanim parničnim predmetom ili administrativnom istragom.

Kako nas možete kontaktirati?

Ako imate pitanja, pritužbe ili komentare, molimo vas da nam se obratite putem našeg kontakt obrasca - pozovite nas telefonom ili nam postavite pitanje.