G-Drive Diesel

GORIVA NOVE SNAGE

Kvalitet motornih goriva koja koristite, direktno utiče na rad i vek motora Vašeg vozila, kao i na kvalitet vožnje. Iz tog razloga, Gazprom benzinske stanice obogatile su svoju ponudu gorivima najvišeg kvaliteta – G-Drive 100, visokokvalitetni aditivirani benzin od 100 oktana i G-Drive Diesel, aditivirani dizel vrhunskog kvaliteta. Internacionalni brend goriva G-Drive razvijen je u saradnji sa vodećim ekspertima iz oblasti naprednih goriva, čime se garantuje najviši kvalitet naftnih derivata za naše potrošače.

Gazprom benzinske stanice, međunarodni brend moderno opremljenih benzinskih stanica, postale su sinonim za kvalitet naftnih derivata i usluga. Pronađite G-Drive goriva i uživajte u vrhunskoj usluzi na svim Gazprom benzinskim stanicama u Srbiji, u većim gradovima i duž važnijih putnih pravaca.

POUZDAN I DO -30 °C

Svake zime veliku pažnju poklanjamo gorivu. Najviše zbog činjenice da vozila koja koriste dizel gorivo, imaju problema pri paljenju kada se temperature spuste ispod nule.

Dizel motori su osetljiviji, jer se na veoma niskim temperaturama u dizel gorivima pojavljuju kristali parafina, zamućenja i zgušnjavanja, koja otežavaju isparavanje i sagorevanje, što dalje blokira dotok goriva i otežava start motora.

G-Drive dizel uz dodatne aditive omogućava optimalnu funkcionalnost vozila i na temperaturama do minus 30 stepeni*.

Pored maksimalne pouzdanosti na niskim temperaturama, G-Drive dizel gorivo omogućava efikasnije sagorevanje goriva, bolju startnost, veću snagu i stabilniji rad motora.

* -30 °C je tačka filtrabilnosti (CFPP) koja predstavlja temperaturu do koje G-Drive dizel zimski može da prolazi kroz filter goriva u laboratorijskim uslovima. Maksimalna vrednost prema standardu za dizel goriva - SRPS EN 590, u zimskom periodu iznosi -10°C, što ukazuje da je tačka filtrabilnosti G-Drive dizel goriva iznad standardom propisane vrednosti. Benefiti koje pruža G-Drive dizel gorivo u zimskim uslovima se ostvaruju u zavisnosti od stanja automobila i mogu da odstupe pod uticajem starosti vozila, lošeg stanja motora, neadekvatnog ulja za motor, stanja filtera (goriva, ulja, vazduha) kao i stanja antifriza u vozilu.

G-Drive dizel gorivo čuva vaš automobil i poštedeće vas neprijatnih situacija u nepredviđenim zimskim uslovima.

POVEĆANJE SNAGE MOTORA

G-Drive Diesel je premijum aditivirano dizel gorivo koje Vašem vozilu pruža novu snagu, a Vama bolji osećaj vožnje!

Sinergija aktivnih komponenti aditiva i goriva Evro 5 standarda najvišeg kvaliteta, doprinosi obnavljanju i povećanju snage motora Vašeg automobila do 7,8%*. 

Prilikom sagorevanja goriva, naslage nečistoća koje nastaju, negativno se odražavaju na rad motora. Korišćenjem G-Drive Diesel goriva, nečistoće se otklanjaju, povećava se protočnost brizgaljki, što uz efikasnije raspršivanje goriva ima za posledicu obnavljanje i povećanje snage motora, pretvarajući Vašu vožnju u jedinstveno iskustvo.

POBOLJŠANE PERFORMANSE MOTORA

Pored dodatne snage, korišćenje G-Drive Diesel goriva doprinosi poboljšanoj startnosti motora kao i stabilnijem i tišem radu motora. Pored toga, kompleks aditiva u ovom gorivu povećava cetanski broj, što rezultira efikasnijem sagorevanju goriva i opštim poboljšanim performansama motora.


Poboljšane performanse i dodatna snaga motora obezbeđuju Vam dinamičniju i ugodniju vožnju.

PROFESIONALNA ZAŠTITA SISTEMA ZA GORIVO

AKTIVNO ČIŠĆENJE

Prilikom sagorevanja goriva, stvaraju se naslage nečistoća koje sprečavaju motor da razvije svoju punu snagu. Samim tim, povećava se i rizik od kvarova. Kompleks aditiva u G-Drive Diesel gorivu sadrži aktivnu komponentu za čišćenje koja ima zadatak da eliminiše akumulirane naslage nečistoća. Na ovaj način, pored obnavljanja i povećanja snage motora, ova komponenta utiče na smanjenje rizika od kvarova i pomaže u produženju radnog veka motora.

POUZDANA ZAŠTITA OD KOROZIJE

Aktivna anti-korozivna komponenta goriva G-Drive Diesel obezbeđuje potpunu zaštitu od korozije “A” klase. Prilikom konstantne upotrebe G-Drive Diesel goriva, na metalnim delovima motora zaustavlja se dalje širenje korozije, dok kod novih automobila ne dozvoljava da se korozija pojavi. Na taj način, Vašem vozilu obezbeđuje sigurnost i zaštitu, a Vama jednu brigu manje.

*Prikaz brizgaljki, motora, kao i metalnih delova motora je ilustrativan.